Voor verschillende activiteiten van het Genootschap zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Gastvrouwen/-heren op zaterdag
Op zaterdagmiddag is het Genootschapshuis geopend voor publiek. Gastvrouwen en -heren verzorgen de koffie en thee Bezoekersruimte Genootschapshuis Wieringermeer en zijn aanspreekpunt voor de gasten. Een grote groep dames en heren delen om de beurt hun gastvrijheid met de bezoekers. Een kopje koffie presenteren en de gasten eventueel helpen met een zoekopdracht. Eigenlijk is het een gezellige middag waar je heel veel hoort en ziet. U doet dit werk met vele anderen, u werkt in een rouleersysteem, ruilen kan. Bent u geïnteresseerd in uw omgeving en zijn historie dan is dit de kans om er eens heen te gaan voor een gesprekje.

 

Redactieleden voor de Kroniek
Was u vroeger goed in opstellen schrijven of vind u het leuk om uw verhaal op papier te zetten over uw belevenissen waar u goede of minder goede herinneringen aan heeft in de Wieringermeer. Wij zijn op zoek naar u!  We zoeken iemand die het leuk vindt om interviews, achtergrondartikelen of verhalen te schrijven. De taalkundige kant, het corrigeren van uw teksten (spelling, grammatica, leestekens):  daar helpen we u mee. De redactie bespreekt welke thema’s en artikelen geschikt zijn. U kunt zelf naar voren brengen wat u het leukste lijkt om over te schrijven.

Wilt u meer weten over de geschiedenis van de dsc00007Wieringermeer, dan is dit de uitgelezen kans om in het archief te kunnen duiken en een onderwerp uit te werken. Hoe leuk is dat!

Wilt u dit alles niet maar toch wat betekenen voor het Genootschap dan is het rondbrengen van de Kroniek misschien wat voor u.
Drie keer in het jaar een aantal leden voorzien van de Kroniek, heel gemakkelijk en zo klaar en meteen een goed gevoel tegenover Het Genootschap en de leden.

 

Cijfertjes

Bent u geen schrijver maar heeft u alles met cijfers, dan is een taak naast de penningmeester misschien wat voor u. Af en toe wat helpen met de administratie en de ledenlijst bijhouden. De penningmeester deed dit altijd alleen maar het ledenaantal wordt steeds groter, wat prachtig is, is het werk te veel voor een man. Graag zou hij er een hulpje bij hebben.

Voor eventuele vragen etc. kan men contact opnemen met secretaris@wieringermeer.nl

Voor de Kroniek gaat u naar de redactie van de Kroniek.
RHG.