Ook in 2021 een sobere Dodenherdenking op 4 mei. De vlag halfstok hangen is toegestaan tussen zonsopgang en zonsondergang*.

19.45 uur tot 19.55      Klokken luiden
19.58                            “Last Post” door Creona
20.00                            2 minuten stilte
20.02                            Het leggen van kransen namens gemeente en Veteranen
                                     aansluitend het leggen van tulpen door de Scouting
                                     Het carillon zal na 20.02 uur het “Wilhelmus” spelen.

Inwoners van de Wieringermeer (en heel Hollands Kroon) worden verzocht om op 4 mei vanaf 12.00 uur de vlag halfstok te hangen.
*)  Op 4 mei hangen in Nederland de vlaggen halfstok als teken van eerbied en respect voor oorlogsslachtoffers. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept alle inwoners op om net als vorig jaar op 4 mei de gehele dag de vlag halfstok te hangen (van zonsopgang tot zonsondergang). De vlag die gebruikt wordt, is de Nederlandse driekleur zonder wimpel.
Bevrijdingsdag: op 5 mei vanaf 8.00 uur de vlag in top laten wapperen.
Namens 4 mei comité,
Sieb Veenstra
Otto Smit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terugblik 2020: 4 Mei Herdenking in Wieringerwerf, heeft in kleine kring plaats gevonden.

 

Op het verzoek van het 4 & 5 comité om niet naar de Herdenking te komen was goed gereageerd. Twee leden van het 4 & 5 comité en enkele Scouts o.l.v. Otto de Vries waren aanwezig.

Even voor achten werden de kerkklokken geluid en daarna blies Niara Ruttte, lid van Creona, de taptoe. Twee minuten stilte werd hier na in acht genomen. Het was muis stil. Ook het Wilhelmus klonk in de stilte en dit was erg indrukwekkend.  De heer Otto Smit van het actie comité 4&5 mei legde samen met zijn vrouw een krans en de heer Sieb Veenstra legde een bloemstuk. De scouting legde tulpen bij het monument. Ondertussen voegde enkele belangstellenden zich bij de Ceremonie en zij konden  ook bloemen leggen.

Een bijzondere samen komst een bijzondere herdenking.

Lees hier meer over het monument.