FilmToen brengt op 26 oktober de film-klassieker De Inbreker. Met Rijk de Gooyer, Willeke van Ammelrooy en andere sterren van het doek uit de jaren ’70 en ’80.

Datum: zaterdag 26 oktober 2024
Tijd: 14.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur)

Locatie: Filmhuis in de Cultuurschuur te Wieringerwerf
Entree: € 6,-, in contanten of via digitale betaling ter plekke
Reserveren kan via filmhuis@decultuurschuur.nl

De inbreker

26 oktober vertonen wij De Inbreker, een film uit 1972 onder regie van Frans Weisz (102 min). Een kostelijke en zeer onderhoudende misdaadfilm in een verpauperd Amsterdam van voor de Metro-aanleg, bijna onherkenbaar. Verpauperd maar ook intiem. De tijd van de krakersbeweging, Provo en drugsgerelateerde kleine criminaliteit zoals ook in de film is te zien.

Het filmscript is naar een boek van August Defresne, een schrijver die niet zo bekend is geworden maar wel zijn sporen in de literaire- en theaterwereld heeft verdiend. De cast van de film mag er zijn! Rijk de Gooyer, Willeke van Ammelrooy, Bob de Lange, Frits Lambrechts, Han Bentz van den Berg en vele andere (toen) bekende acteurs.

Kortom een film waarin nog geen Stopera te zien is en het Amsterdamse straatbeeld wordt bepaald door veel verkeer met gedateerde auto’s zoals de Volkswagen Kever.

Reserveren kan via filmhuis@decultuurschuur.nl

Acteur Frits Lambrechts in de filmklassieker De inbreker. Een film van Frans Weisz, 1972. Copyright Eye.