“Dat moet je eigenlijk opschrijven!”

 

Dit is een vaak gehoorde opmerking. Je hoort zo vaak leuke verhalen en verhaaltjes over mensen en gebeurtenissen uit de Wieringermeer die de moeite van het vastleggen waard zijn. Verhalen uit de pionierstijd, de Tweede Wereldoorlog, de onderwaterzetting. Verhalen over de eerste oogsten, bijzondere bewoners, de sporten en hun kampioenen, enzovoort. Herinneringen zijn er zeker. Ze zitten in de hoofden van mensen. Maar als we er niet naar vragen zijn die mooie verhalen alleen bekend bij een kleine groep. En met het verdwijnen van mensen, verdwijnen ook deze verhalen.

“Dat moet je eigenlijk opschrijven.” Met die wens ging ons Historisch Genootschap Wieringermeer in 2007 op zoek naar interviewers en schrijvers. Veertien vrijwilligers waren tussen 2007 en 2013 betrokken bij ‘de schrijversgroep’. Deze schrijvers gingen langs bij de mensen en schreven hun verhalen op. Om WAT WAS niet te vergeten.

Het resultaat vindt u in deze Verhalenbank.  En ook nu worden er verhalen toegevoegd tot een almaar groeiende collectie verhalen over een bijzondere polder en bijzondere mensen.

Waar vind ik de verhalen? Klik in de menubalk of op deze link