Het is alweer de een na laatste opening van het seizoen voor de Oude Glorie. Aanstaande zaterdag 5 augustus stellen zij hun deuren weer voor u open van 13.00 tot 17.00 uur. Graag staan de heren u weer ter woord en vertellen zij wat zij in de loop van de jaren verzameld hebben. Veel materiaal kregen zij aangeboden door de vele bezoekers. Het varieerde van oude schoffels tot oude trekkers. Veelal werden deze weer opgeknapt en opgelapt en staan ze te pronken bij de leden van de Oude Glorie. Vele bezoekers vergapen zich aan de hoeveelheid aan spullen die uit grootmoederstijd stammen. Petroleumstelletjes, sigarenplanken, wasborden, telefoons en koffiemolens maar ook eggen, sorteermachines, dorskasten en ploegen. Het staat er allemaal. Veel van deze spullen hebben prachtige verhalen.

Plaquette II WO

Een plaquette die ooit op een schip gezeten had en waarschijnlijk in de II Wereld Oorlog verloren is en bij toeval is

Plaquette
Foto RHG

opgeploegd, en als je het gaat uitzoeken waar dit van af komt, kom je tot een prachtig verhaal. Gerrit Roza verteld graag hoe het verhaal gaat. Maar ook bij Gerrit Waiboer kunt u prachtige verhalen horen. Gerrit verteld graag over de twee generaties Waiboer in de polder aan de hand van gereedschappen en machines. Hij heeft zijn verzameling op de boerderij aan de Wierweg uitgestald en is de moeite waard om even te kijken. Piet Zeeman heeft een prachtige showroom aan de Havenweg en daar vindt u foto’s van de begintijd van de polder daarnaast vele trekkers en enkele oude auto’s. Klein materiaal zoals oliebussen en handgereedschap maken het plaatje compleet. De Oude Glorie doet ook veel aan activiteiten, bijvoorbeeld tourritjes, door het zelf te organiseren of door clubs buiten de polder. Op Texel worden er door medestanders vaak ook ritjes georganiseerd. Het geeft een hechte band met elkaar. Zo kwamen ze ook naar Wieringerwerf op Wielen. Ploegwedstrijden nemen ze ook deel aan en organiseren ze deze.

Nieuwe leden

De Oude Glorie zoekt nieuwe leden. Men hoeft niet persé de deuren te openen, dit kan ook op afspraak. Heeft u een schuur vol staan en weet u er ook nog een leuk verhaal bij uw verzameling te vertellen dan is dit misschien wel leuk om u hierbij aan te sluiten. De Oude Glorie heeft meerdere leden die na een afspraak ook de deuren willen openen om hun collectie te laten bekijken. De leden die zaterdag 5 augustus open zijn: Gerrit Roza Ome Keesweg 22 Wieringerwerf, Piet Zeeman Havenweg 11 Wieringerwerf-Zuid en Gerrit Waiboer Wierweg 19   Slootdorp. Entree is gratis. Wilt u de meer weten dan kunt u terecht bij Gerrit Roza tel: 0227 601215 of mob: 0646498304