Arie Laan

 

Ik ben geboren in de Weere als tweede zoon uit een gezin van elf kinderen. Na een goede jeugd ben ik een opleiding gaan volgen voor herenkapper en haalde ik mijn middenstandsdiploma en deed een vakopleiding tabakshandel. Alles in de avonduren want overdag moest er worden gewerkt. In januari 1955 heb ik de zaak van mijn vader over genomen en in dat zelfde jaar ben ik getrouwd met Clazien. Samen kregen we vijf kinderen, allen geboren in de Weere. Na 9 jaar zijn we ons in 1964 gaan vestigen aan de Brugstraat en maakten we kennis met de Wieringermeer en in het bijzonder Middenmeer. Na 26 jaar samen hard werken, echter met veel voldoening, is de zaak overgedragen aan de familie Immink. In die tijd zijn onze kinderen op eigen benen komen te staan en getrouwd. We zijn grootouders van 13 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen.

Na gestopt te zijn met werken zijn we ons gelijk gaan melden om vrijwilligerswerk te gaan doen in het wijksteunpunt de Kroon. Als lid van de deelnemerscommissie kon ik actief meewerken aan het opstarten van diversen activiteiten. Met behulp van veel mede vrijwilligers, onder het wakend oog van de stichting en ouderen-werker Nico Kaan, wordt het al gauw een groot succes. Na 10 jaar stichting werd deze opgeheven en met behulp van enkele bekwame mensen is toen de SVK-seniorenvereniging de Kroon opgericht. Daar ben ik tot 2006 voorzitter van geweest met uitstekende mensen naast mij.

Als ik daar aan terug denk samen met de steun van Clazien word ik daar nog blij van. Nu nog steeds doe ik met plezier het winkeltje, zet ik koffie op maandagmiddag, zorg ik voor koffie bij de avondoverdenking en organiseer ik de klaverjascompetitie.

Het huidige bestuur wens ik van harte succes toe. Het is er niet makkelijker op geworden maar als ik het zo observeer dan kunnen jullie het. Bedankt voor deze kans die ik heb gekregen om wat te schrijven.

 

 

Arie Laan

Met dank aan Henk Torenvlied