Wieringerwerf,  8 september 2017   –  De hele maand september is de hal van De Cultuurschuur het decor van de kunstwerken en poëzie van Cora Vries en Mariet Lems.

Bij binnenkomst aan de balie van de Cultuurschuur valt het oog gelijk op de portretten. Gezichten van de nadenkende mens, van de zorgelijke mens, van mensen die de passanten voorzichtig uitnodigen om het werk van Cora en Mariet in alle rust te komen bekijken.

Beeld en taal
Eenmaal aangekomen in de expositieruimte op niveau 2  trekken beeld en taal ieders aandacht.  Door hun manier van uitbeelden en beschrijven, ga je als vanzelf mee en volg je de figuurlijke reis van de twee kunstenaars langs vele onderwerpen.

Voorlezen
Tijdens de opening op zondag 3 september 2017 lazen Cora en Mariet afwisselend een gedicht voor terwijl de toehoorders al luisterend rond konden kijken naar de schilderijen die de inspiratiebron waren voor die gedichten. Een boeiende opening.

Reüniegevoel
Dat de bijeenkomst veel had van een reünie kwam vooral door het aanwezig zijn van veel familieleden, vrienden en oude bekenden. Voor hen en voor veel bezoekers was het een verrassend weerzien in het oude gemeentehuis. Een warm onthaal. Tijdens de rondgang langs de kunstwerken werd een gezamenlijk verleden besproken waarbij de afbeeldingen en teksten de opkomende emoties nog versterkten.

De expositie is een aanrader, uw bezoek meer dan waard. Nog tot 30 september te zien in De Cultuurschuur.

Rein Koolen.