De leden zijn druk bezig met de voorbereidingen voor het evenement ‘Wieringerwerf op Wielen’ van 25 juni a.s. Iedere vier jaar mogen zij deze dag opluisteren met hun oude trekkers de laatste keer was in 2013. Er worden circa 50 tot 60 man met trekkers verwacht. Uit de hele omgeving zullen er trekkers komen om het feest bij te wonen. De toertocht die hier aan verbonden zit zal deze keer vanaf het Omtaplein, Brinkweg en via de Ovingestraat, Verbindingsweg door de Waddenwijk gaan en van daaruit gaan ze richting Kreileroord om dan weer terug te keren naar Wieringerwerf.

Ondertussen is er op het gazon aan de Brinkweg van alles te zien. Er zal groot heiblok geplaatst worden en er zal hiermee een demonstratie gegeven worden. Er wordt niet geheid maar de eigenaar Nic Burger uit Winkel, zelf heier geweest, heeft er een scherp mes aangemaakt en klooft hier nu hout mee. Toch iets anders dan een kloofbijl.

Daarnaast zal er een oude boomzaagmachine van 6 ton een demonstratie geven. Er zullen planken gezaagd gaan worden. Loonbedrijf Hopmans zal het zware gevaarte plaatsen op het gazon. Een oude dorsmachine met daarnaast een oude stro pers laten deze middag zien hoe men vroeger werkte in het begin van de polder. De trekkers geven daar een ook mooi voorbeeld van. Van klein naar groot, nog op handbediening tot aan de gps van nu. Ford, John Deere, Deutz, Mc Cormick, Bolinder Munketell en vele andere merken zijn er te bewonderen.