Joods Werkdorp, namenmonument. De onthulling is gepland op woensdagmiddag 6 oktober 2021.

 

Voor genodigden. De bijeenkomst wordt opgenomen, uitzending in de loop van de dag 6 oktober.

6 oktober staat in de planning, dit is de derde poging voor een waardige onthulling van het namenmonument bij het hoofdgebouw van het Joods werkdorp Slootdorp. Deze onthulling is voor genodigden. De hele week daarna zal er een mogelijkheid zijn om de kleine tentoonstelling en het gebouw te bekijken en natuurlijk het monument.

Wat zijn we blij dat het nu weer kan. 

Er wordt veelal gevraagd waarom de steentjes er nog niet op zitten. Dit hebben we bewust nog niet gedaan omdat anders het ‘nieuwe’ er af is en zo blijven de steentjes nog mooi. Een week voor de onthulling op 6 oktober 2021 zullen ze bevestigd worden op de pinnetjes. 197 in getal.

De twee laatste steentjes worden geplaatst op de dag van de onthulling door een dochter van twee voormalige bewoners. Haar ouders waren gevlucht naar Frankrijk waar ze in het verzet gingen. Helaas hebben ze de oorlog niet overleefd. Irene Sperber vind het dan ook een hele eer dat ze de steentjes met de namen van haar vader en moeder op het monument mag plaatsen.

U kunt de verhalen lezen over haar ouders en andere bewoners op onze website : www.werkdorpwieringermeer.nl http://wwww.werkdorpwieringermeer.nl

Artikel geplaatst op 4 juni 2021.