Woensdag 15/11, om 20 uur in Cultuurschuur. Lezing Lars Boon: Onze Wieringermeerdijk, ontstaan en toekomst.

Het bestuur nodigt u van harte uit voor een ledenbijeenkomst.

Woensdag 15 november 2022, 20.00 uur (inloop 19.30u)

Locatie: Theaterzaal in Cultuurschuur
Adres: Loggersplein 1, 1771CE Wieringerwerf

Agenda

  1. Opening door Jan Wouts (vz.)
  2. Nieuws van bestuur en werkgroepen
  3. Activiteiten in de komende maanden
  4. Rondvraag

PAUZE

Lezing door historicus Lars Boon

Sluiting.

Over de lezing – Lars Boon (Hoogwoud) werkt als museumdocent in het Rijksmuseum en het Scheepvaartmuseum. Hij werkt mee aan publicaties over uiteenlopende historische onderwerpen.

Verder is Lars podcastmaker, o.a. van de podcasts The Dutch Historian, Ongezouten en De Dijk. Samen met Marlies Buurman (van erfgoedproject Dijk.nl) werkte hij in 2023 aan een podcast over dijken en Wieringermeer. Ze gaan in gesprek met uiteenlopende mensen. Lars schets in deze podcast een nieuw, eigen verhaal over het ontstaan van ons gebied en hij werpt een blik op de toekomst. Voor een muzikale omlijsting neemt Lars deze avond zijn gitaar mee.

Lars Boon ontmoet u graag op  15 november!

Culture Matters Dijkmagazijnen Wieringermeer

Copyright 2023 Culture Matters. Het dijkmagazijn aan het IJsselmeer bij Wieringerwerf. Het gebouw is gerestaureerd en te huur als vergaderlocatie.

 

Meer over de podcast DIJK van Lars Boon en Marlies Buurman:

https://dijk.nl/podcast

DIJK – De Podcast dompelt je onder in het waterverhaal van Noord-Holland. In zeven afleveringen wordt ingezoomd op de Wieringermeerpolder. Historicus Lars Boon bespreekt met verschillende experts wat de huidige opgaven zijn voor water, dijken en landschap.
De Wieringermeerpolder biedt als enige Zuiderzeepolder een historische context als geen ander. Hiervandaan wordt de verbinding gezocht met hedendaagse opgaven en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, klimaat en waterbeheer. De podcast wordt ingeleid door de stem van het dijkmagazijn, vertolkt door Mustafa Marghadi.