Nu weer te verkrijgen!!  De tweede druk is een feit. Verkoop bij Genootschap, boekhandel Stumpel en bij de auteur Ina Hoogenbosch-Glas.

 

In een snel tempo was de eerste druk (100 exemplaren) uitverkocht en is er gekozen voor een tweede druk.

Het boek is vanaf 20 november weer te koop, bij het Genootschap, boekhandel Stumpel en bij de auteur. Scroll naar beneden.

De boekpresentatie was op 17 september in Wieringerwerf.

 

Het boek vertelt over de geschiedenis van de begraafplaats, hoe deze tot stand is gekomen. De auteur lost enkele raadsels op, zoals de betonnen paaltjes die op het katholieke- en op de algemene begraafplaats staan. De symbolen die er hier en daar zijn te zien worden uitgelegd en de jarenlange strijd om het klassenstelsel teniet te doen. De bouw van de aula en de onderwaterzetting zijn onderwerpen die in het boek besproken worden. Het in oprichting zijnde stichting Erfgoed begraafplaats Wieringermeer geeft wat tips. Het is voor mij een hele uitdaging geworden om tot

dit resultaat te komen het heeft een paar jaar aan onderzoek gekost in diverse archieven en bij de begrafenisondernemingen.

Het boek is mede tot stand gekomen met financiële steun van Hollands Kroonse Uitdaging en het Historisch Genootschap Wieringermeer.

 

Het boek is te verkrijgen bij
. het Historisch Genootschap Cultuurschuur Loggersplein 1 Wieringerwerf,
.  Boekhandel Stumpel, Terpstraat Wieringerwerf
.  of via mailadres van Ina:

Ina.hoogenbosch-glas@quicknet.nl

RHG

Met vriendelijke groet
Ina Hoogenbosch-Glas

 

Mob. 0613843915